Blog

CAT DE IMPORTANTA ESTE „DIGITAL EMPLOYEE EXPERIENCE” SI DE CE ESTE UN SUBIECT CARE AR TREBUI ABORDAT URGENT?

Fara indoiala ca „employee experience” e un subiect important pentru orice companie, mai ales data fiind penuria de candidati cu care ne confruntam cu totii, costurile de integrare sau ineficienta unui angajat demotivat.

Cat de importanta este „digital employee experience” si de ce este un subiect care ar trebui abordat urgent?

Problema.

Cand te uiti la experienta digitala a unui angajat, iti dai seama ca datele de care are nevoie sunt organizate pe silozuri de informatii si functionalitati. Noutatile organizationale sunt intr-un loc, normele si procedurile in alt loc, informatiile despre produse altundeva, plus o multitudine de aplicatii care te ajuta sa rezolvi probleme punctuale. Toate astea sunt completate sau anulate de mesaje primite oral sau pe mail. Pentru un angajat care vrea sa faca un task, e complicat sa isi caute ceea ce are nevoie.

E ca si cum la o masina ai aprinde farurile ridicand capota si apasand un buton de langa faruri.

Solutia.

Exact ca la o masina, totul trebuie orientat catre „sofer”. Nu schimbi instalatia de iluminare, motorul sau alte elemente, insa schimbi modul in care angajatul are acces la ele. Asa cum toate comenzile legate de lumini sunt grupate in jurul soferului, aduci la un loc toate informatiile de catre are nevoie un angajat ca sa isi indeplineasca o sarcina de serviciu. Asta inseamna ca mediul tau de lucru digital ti-ar agrega exact informatiile de care ai nevoie (noutati, proceduri si formulare aplicabile, materiale de instruire, intrebari frecvente, persoane de contact, canale de feedback, s.a.m.d.) functie de nevoia ta de moment.

Beneficii pentru angajat.

O experienta naturala, care il ajuta sa fie mai productiv, sa greseasca mai putin din cauza ca i-a scapat vreo informatie, sa fie mai putin stresat la jobul lui si sa aiba mai mult timp ca sa isi faca treaba.

Beneficii pentru furnizori interni de informatii si servicii (HR, IT, Administrativ).

Inseamna ca angajatii te vor contacta mai rar cu intrebari banale si vei avea timp pentru acele activitati care conteaza pentru tine.

Beneficii pentru companie

Compania ta devine mai flexibila, reactioneaza mai usor la schimbari, iar costurile scad.

Putem raspunde impreuna la aceste provocari si gasi solutii cu un ROI clar si rapid. Noi la Zen-IT suntem arhitecti ai experientelor digitale pe care angajatii le traiesc in organizatiile ce ne sunt clienti si am facut asta pentru peste 45 000 de angajati.

Oferim sisteme de intranet operational care ajuta companiile sa devina mai flexibile si mai eficiente

Contact

  str. Alexandru Vlahuta, nr 6, sect 3, 031023, Bucuresti

 (+4) 021.317.51.00

office @ zen-it.ro

Cod unic de inregistrare RO15872962

Numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/14780/2003